Bouwen aan de toekomst van gezondheid
Het UMCG is de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg, in het onderwijs en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek. De focus ligt op gezond en actief ouder worden: Healthy Ageing. Kijk voor meer informatie op de website.
De staf van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) bestaat uit vijf internisten-ouderengeneeskunde. Daarnaast is er een neuroloog aan de afdeling verbonden. Er is een nauwe samenwerking met de afdeling Ouderenpsychiatrie waar drie ouderenpsychiaters werkzaam zijn. De ouderenpsychiaters zijn vrijwel dagelijks op de afdeling aanwezig omdat zij zelf spreekuur op het UCO doen en deelnemen aan multidisciplinaire overleggen.
Daarnaast bestaat het team uit verpleegkundige specialisten, een neuropsycholoog, klinisch psychologen, en sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen. Er is een vaste samenwerking met de afdelingen ergotherapie en fysiotherapie.
De AIOS heeft voor ieder spreekuur een vaste supervisor maar afhankelijk van de fase van de opleiding, krijgt de AIOS met alle medewerkers te maken.
De AIOS werkt op veel spreekuren samen met een paramedicus. Op het spreekuur meervoudige diagnostiek met een verpleegkundige, op het spreekuur cognitieve stoornissen met de neuropsycholoog en op het spreekuur vallen met een fysiotherapeut. Daarbij is er steeds een duidelijke taakverdeling tussen de verschillende disciplines.
De vaste opleidingsactiviteiten van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde bestaan, naast de supervisie, uit een afdelingsbreed multidisciplinair overleg (éénmaal per week) en een Journal Club (éénmaal per week). Daarnaast neemt de AIOS deel aan de opleidingsactiviteiten voor alle AIOS interne geneeskunde. Dit zijn o.a. ochtendrapport, klinische conferentie, medisch-ethische conferentie, radiologiebespreking, en obductiebespreking.
De AIOS wordt beoordeeld met korte praktijk beoordelingen en voortgangsgesprekken. Verder houdt de AIOS een portfolio bij. De AIOS wordt ook gevraagd om éénmaal per jaar de D-RECT vragenlijst in te vullen om de opleiding en supervisorengroep te evalueren.
De differentiatiestage kan in deeltijd worden gevolgd (met een minimum aanstelling van 80%).
Diensten
De AIOS doet diensten volgens het dienstrooster van de AIOS interne geneeskunde. Dit komt gemiddeld neer op één weekenddienst (zaterdag en zondag), zeven nachtdiensten en twee bereikbare diensten (zaterdag of zondag) per vier maanden.