Niet alleen voor zorg kunt u in Tergooi terecht, ook opleiden is een kernactiviteit van Tergooi. Als opleidingsziekenhuis biedt Tergooi samen met preferente partners en opleidingsinstituten een omgeving waar specialisten en medewerkers dagelijks kunnen groeien door wat ze leren en doen. De Tergooi Academie is het onderdeel van Tergooi dat zich hiermee bezighoudt. Kijk voor de mogelijkheden op onze website.
De stages/ opleidingen Obstetrie en Gynaecologie vallen onder OOR Noordwest Nederland.
In het Tergooi MC is een goede samenwerking tussen de apotheek en de afdelingen Interne geneeskunde en Microbiologie. Tijdens de differentiatie wordt er een mix van werkzaamheden in de kliniek en in de apotheek aangeboden waarbij je onder andere samenwerkt met (ziekenhuis-)apothekers, apothekersassistentes, artsen en verpleegkundigen.
Allereerst leer je, door middel van zelfstudie en cursussen, de basale theorie van de pathofysiologie en de behandeling van de meest voorkomende infectieziekten. Verder wordt diepgaande kennis verworven over de farmacokinetiek/farmacodynamiek (PKPD) en therapeutic drug monitoring (TDM) van antibiotica, antimycotica en antivirale middelen.Vervolgens breng je deze kennis ook in de praktijk door gedurende de differentiatieperiode als een volwaardig lid deel te nemen aan het ‘Antibiotic Stewardship Team’; wat bestaat uit een arts-microbioloog, een internist infectioloog en een ziekenhuisapotheker. Tevens participeer je in het OPAT overleg (Intraveneuze antibiotica thuis), het MDO infectieziekten waar patiënten met infectieziekten worden besproken en het MDO allergie waar patiënten met antibiotica allergieën worden besproken.
Gedurende de differentiatie zal je daarnaast ook een consultfunctie hebben.
De AIOS kijkt samen met de internist-infectioloog, de arts-microbioloog en de ziekenhuisapotheker welke projecten er op de afdelingen mogelijk zijn en wat er goed bij de leerdoelen van de AIOS past. Behalve klinische projecten is er ook ruimte voor projecten in de ziekenhuisapotheek en transmurale apotheek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optimaliseren van thuisbehandeling van intraveneuze antibiotica, Therapeutic Drug Monitoring (TDM) van nieuwe antibiotica , implementatie van relevante farmaceutische zorgpaden of het beleid rondom bepaalde antibiotische therapie aanpassen en implementeren. Verder geeft de AIOS Onderwijs over de toepassing van antimicrobiële geneesmiddelen en voert een wetenschappelijk onderzoeksproject uit naar de PKPD en/of TDM van antimicrobiële geneesmiddelen.
Hiernaast help je mee met de beoordeling van nieuwe antibiotica en antivirale middelen ten behoeve van de Geneesmiddelcommissie.
Zie svp voor "hoe ga ik leren" de Downloads.