Er is een goede verdieping in zowel perifere als academische oncologische pathologie, in een klein enthousiast, nauw samenwerkend team van momenteel 6 en binnenkort 9 stafleden. De toegang tot stafleden is zeer laagdrempelig en ook overleg met andere disciplines is makkelijk. De poliklinische spreekuren vinden plaats op één locatie, namelijk in het oncologiecentrum, dat apart van het ziekenhuis ligt en waar de patient evident centraal staat. Dat is niet alleen op papier zo, maar ook in de praktijk. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams: het mammateam, GE team, hoofd-hals team, gynaecologische team, etc, bestaande uit o.a. een dedicated radioloog, patholoog, operateur (chirurg, of uroloog, of gynaecoloog, of KNO arts, etc), radiotherapeut, medische oncoloog, en soms klinisch geneticus.
Spreekuren worden zo veel mogelijk gedraaid gericht op een bepaalde tumorsoort, waarbij de verschillende disciplines gelijktijdig poli doen. Alle patiënten worden voor en/of na de eerste behandeling in het Multidisciplinaire Overleg (MDO) besproken, hetgeen interessante discussies kan opleveren. De dossiers zijn volledig gedigitaliseerd (EPD), waardoor er toegang is tot de gegevens van alle disciplines.
Zie hierboven. Naast de directe patientenzorg staat patiëntgebonden onderzoek op de voorgrond. M.n. ook het verrichten van kwaliteitsprojecten behoort tot de mogelijkheden