terug

Differentiatiestage

Otologie

Duur
6 maanden
Wat gaat de aios leren?

Context

Met deze differentiatie breng je ‒ naast het versterken van de competenties verworven tijdens de eerste vier jaar van de opleiding ‒ een opleidingsaccent aan op het gebied van de Otologie. Gedurende 6 maanden ben je 2 dagdelen in de week werkzaam op de OK en doe je 1 à 2 dagdelen otologisch spreekuur.  

Je doet zo extra kennis en vaardigheden op in de thema’s: audiologie/ gehoorrevalidatie; chronische otitis media; reconstructieve middenoorchirurgie; hersenzenuwen/ schedelbasis en vestibulologie. Aan het eind van de differentiatie heb je zicht op de volle breedte van de onderwerpen op het otologisch spreekuur. Met name: 

  • cholesteatoom behandelopties; 
  • revalidatie opties: BCD, CI, hoortoestel; 
  • beleid bij vestibulair schwannoom, tinnitus, pulsatiele tinnitus, otalgie, vestibulaire aandoeningen etc.

Duur

6 maanden, 2 dagdelen per week chirurgie, 1-2 dagdelen otologische spreekuren

Begeleiders

Thadé Goderie , Frits Smit, Fenna Ebbens, Erik van Spronsen, Maarten de Wolf, Paul Merkus

Hoe ga ik leren?

Leermiddelen en opleidingsactiviteiten

Je participeert in otologische intake spreekuren en woont vele andere besprekingen bij zoals: schedelbasis-, cochleair Implantatie-, evenwicht-, etiologie congenitale gehoorverliezen, en moeilijke conductieve gehoorverliezen-bespreking.

Je wordt begeleid in wetenschappelijk onderzoek en verzorgt een presentatie op de landelijke of internationale meeting. Daarnaast is er ruimte voor het insturen van een of meerdere wedstrijdbotten; Tevens wordt een actieve deelname in een otologische richtlijn/ folder/ klinisch onderwijs mogelijk gemaakt.

In de bijlage vindt u uitgebreidere informatie over de Differentiatie Otologie

Samenwerkende instellingen
Amsterdam UMC, locatie AMC
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling