De AIOS is in de lead. In afstemming met de stagebegeleider en de opleider zal een differentiatieplan opgesteld worden met onderdelen waarin verdieping gezocht wordt. Consolidatie dan wel verbetering/supervisiefunctie op de basis EPA’s zullen worden gedefinieerd waarbij thema’s worden opgenomen (zie later enkele voorbeelden van thema’s).
Afhankelijk van het differentiatieplan zal een persoonlijk rooster worden samengesteld, waarbij je wekelijks ingedeeld zult worden op de polikliniek, prenatale diagnostiek, OK, triage en verloskamers. Je zult meedraaien in het dienstrooster van de assistenten met een dienstpercentage van maximaal 20%. Zit je in het laatste jaar van de opleiding, dan is er de mogelijkheid om op termijn te participeren in de stafdiensten.
Op de polikliniek prenatale diagnostiek zul je begeleid worden door drie perinatologen (Dr. D. Papatsonis, Dr. S. Lunshof en Dr. J. Spaan). Allen zijn nauw betrokken bij jouw ontwikkeling. Op de polikliniek prenatale diagnostiek worden ook de vruchtwaterpuncties en vlokkentesten verricht. Elke maandag wordt aangesloten bij het echo en genetica overleg van het EMC.
Acute verloskunde trainingen vinden met regelmaat plaats. Je hebt de mogelijkheid om niet alleen deel te nemen aan deze trainingen, maar ook betrokken te zijn bij de opzet en begeleiden van de trainingen. Multidisciplinaire samenwerking staat hierbij centraal.
Cursussen ter verdieping kunnen in overleg gepland worden. Te denken valt aan de cursus (Sultan), MOET, cursus perinatale audit, GUO-cursus, cursus medisch leiderschap, cursus ziekenhuismanagement of een passend congres.