Erasmus MC: met meer dan 70 opleidingen een van de grootste medische opleidingscentra in Nederland.
Heb jij als AIOS Anesthesiologie een passie voor urgentiegeneeskunde en ben je op zoek naar een omgeving waar je deze passie kunt verdiepen en uitdagen? Zoek niet verder, want de differentiatiestage urgentiegeneeskunde bij het Erasmus MC is precies wat je nodig hebt!
Al geruime tijd biedt het Erasmus MC als één van de grootste traumacentra in Nederland het aandachtsgebied urgentiegeneeskunde binnen de opleiding tot anesthesioloog aan. Gedurende deze intensieve stage van zes maanden krijg je de kans om de volledige reikwijdte van urgentiegeneeskunde te verkennen en te leren kennen.
Binnen het Erasmus MC vervult de urgentie-anesthesioloog een prominente rol in de opvang van kritieke patiënten, zowel op de Spoedeisende Hulp als binnen de ziekenhuislocaties buiten de Intensive Care en het operatiecomplex.
Deze cruciale rol wordt dagelijks uitgeoefend door een selecte groep van ongeveer 16 anesthesiologen met aandachtsgebied urgentiegeneeskunde. De stage omvat diverse onderdelen:
- 1 maand acute interne geneeskunde
- 1 maand bij acute cardiologie
- 1 week in het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis
- 2 weken bij de Ambulance Rotterdam (ARR)
- 2 dagen bij MMT Lifeliner 2
- 3 maanden coördinatie urgentiegeneeskunde (*5502) stage Erasmus MC
Bij uitzondering en in overleg met de stagecoördinator is er ruimte om af te wijken van deze onderdelen, afhankelijk van jouw ervaring. Tevens is er gelegenheid voor persoonlijke inbreng, bijvoorbeeld een stage bij kinderanesthesie.
Naast de ‘perifere’ stages zal de AIOS de overige dagen ingedeeld zijn bij de anesthesiologie als *5502, de coördinerend anesthesioloog met focus op urgentiegeneeskunde op zowel de SEH als de overige locaties in huis buiten de IC en OK. De urgentie AIOS zal op de dagen dat hij/zij staat ingedeeld als *5502 de telefoon dragen en de taken van de anesthesioloog onder supervisie van een staflid uitvoeren. Je werkzaamheden zijn divers, variërend van het dragen van het trauma- en reanimatiesein, tot het aanpakken van acute luchtweg- en circulatieproblemen op de afdelingen. Ook fungeer je als supervisor voor *5506, een eerstejaars AIOS. Bovendien ben je beschikbaar voor complexe handelingen zoals het plaatsen van centrale lijnen, epidurale katheters, perifere pijnblokkades en sedatie op de Spoedeisende Hulp. Tijdens de traumaopvang en de reanimaties op de SEH zal de urgentie AIOS samen met de *5506 de opvang verzorgen. Daarnaast superviseert de urgentie AIOS de *5506 door spoedscreeningen door te spreken en het prikken van epidurale en centrale lijnen te superviseren.
Tijdens deze stage komt een breed aanbod aan urgentie gerelateerde EPA’s aan bod, zoals transfusiestrategieën, anesthesie bij damage-control operaties, behandeling van intoxicaties en herkenning en behandeling van diverse acute ziektebeelden.
Na succesvolle afronding van deze differentiatiestage, inclusief een positieve eindbeoordeling, ben je volledig getraind in alle aspecten van urgentiegeneeskunde. Hierdoor kun je fungeren als aanspreekpunt voor urgentiegeneeskunde binnen je toekomstige vakgroep. Deze expertise zal je tevens in staat stellen om adequaat te handelen bij diverse noodsituaties, zowel binnen als buiten de operatiekamer, ongeacht je toekomstige werkplek.
We nodigen je van harte uit om de wereld van urgentiegeneeskunde te ontdekken binnen het Erasmus MC. We kijken er enthousiast naar uit om jou te verwelkomen in ons team, waar je een waardevolle bijdrage zult leveren aan levensreddende zorg!