De Radboudumc Health Academy is één organisatie met een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: van paramedici tot verpleegkundigen en van artsen tot onderzoekers. Met één onderwijsinstituut kunnen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact komen en vanuit één gedachte worden opgeleid. Vraagstukken in de wereld van de gezondheidszorg worden steeds complexer en vragen om diversiteit in kennis en ervaring. Samenwerken wordt steeds belangrijker. Interprofessioneel werken en leren is daarom een belangrijk speerpunt. Kijk voor meer informatie op onze website.
Het Radboudumc is een 3e lijns centrum voor gynaecologische oncologie waar alle gynaecologische maligniteiten worden behandeld door een multidisciplinair team van zes gynaecologische oncologen (en meestal ook een fellow), internist oncologen, radiotherapeuten, radiologen, pathologen, nucleair geneeskundigen, en verpleegkundig specialisten.
Deze setting is optimaal om de kennis en vaardigheden die zijn opgedaan in het basisdeel van de opleiding verder te verdiepen, maar ook om een bredere kennis over de diagnostiek en behandeling van gynaecologische maligniteiten op te doen.
Er is nauw contact met de nabijgelegen perifere centra: CWZ Nijmegen, Rijnstate Arnhem, Maasziekenhuis Pantein Boxmeer, Gelderse Vallei Ede, Beatrix Winterswijk. Tijdens de wekelijkse Tumorwerkgroep bespreking is er contact met deze centra via een videoconference.
Het standaard rooster van de differentiant zal bestaan uit OK, poli met nieuwe oncologie intakes, voorbereiden Tumorwerkgroep (wekelijkse regionale patiëntbespreking), gezamenlijke poli met stafarts (inclusief IOTA echospreekuur en sedatiespreekuur), vulvaspreekuur, en (supervisie) colposopie. Daarnaast is er ruimte om op eigen initiatief mee te lopen met bijvoorbeeld radiotherapeuten, pathologen, klinische genetica, radiologen, of het palliatieve team.
De gynaecologische oncologie is als pijler gesplitst van de andere pijlers binnen de obstetrie en gynaecologie. Van de differentiant wordt verwacht dat hij/zij deelneemt aan de avond-, nacht-, en weekenddiensten in het assistentenrooster ter consolidatie.
De opleiding obstetrie en gynaecologie in het Radboudumc wordt door de AIOS zeer goed beoordeeld. Er is een open en gezellige sfeer, en er is ruimte voor individualisering van je opleidingsplan indien gewenst.
Als differentiant hoor je echt bij het oncologisch team. De gynaecologische oncologen zijn laagdrempelig benaderbaar en betrekken je graag bij interessante casuïstiek en hun overige werkzaamheden. Met een fellow, 1 of 2 differentianten, en 1 of 2 4e jaars AIOS in de oncologiestage is het soms een uitdaging om de leermomenten onderling goed te verdelen.