Verwijzers/netwerkpartners:
Huisartsen, Politie, BZT (Bijzonder Zorg Team), GGZ-teams, IHT-teams binnen en buiten de regio. Samenwerking met ketenpartners, waarvan er veel zijn (1e-lijnszorg, 2e-lijnszorg binnen en buiten de instelling, WMO-zorgaanbieders etc.) is een vast onderdeel van de stage. Vragen zoals ‘waar zit de crisis’ zijn hierin relevant en het realistisch begrijpen waar je GGZ-tools/mogelijkheden en grenzen beginnen en eindigen is hierbij goed te leren.
Leermiddelen:
Supervisie, mentoraat, onderwijs in OOR verband; huisonderwijs (incl. somatisch onderwijs); referaten; CAT’s; klinische presentaties; psychotherapie supervisie en onderwijs. Multidisciplinaire patiëntenbesprekingen; generaal ochtendrapport; (mini)symposia; leertherapie.
Toetsing:
Stagebeoordeling, KPE, Case Based Discussion, kennistoets, 360- graden feedback, brief- en dossierbeoordeling, beoordeling klinische presentatie, CAT, beoordeling psychotherapie.
Faciliteiten:
De aios heeft een eigen kamer met computer met toegang tot intranet/internet en de digitaal beschikbare literatuur via de centrale bibliotheek. Aios kan gebruik maken van secretariële ondersteuning bij schrijven van brieven en van Bureau Geneesheer-Directeur voor CM, ZM en toepassingen van verplichte zorg.
Tevens is er literatuur beschikbaar die van toepassing is op dit deelgebied van de psychiatrie.
Wetenschap:
We bieden ook veel ruimte voor wetenschappelijk (promotie)onderzoek.
Opleidingsteam:
- Prof. dr. Derek Strijbos, opleider
- Dr. Madelien van de Beek, plaatsvervangend opleider
- Mevr. Denise Dorgelo, opleidingscoördinator
- Mevr. Ellen Klein, teamleider AIOS
- Mevr. Irma van der Kolk, opleidingssecretaresse