terug

Differentiatiestage Neuro-, hoofd-halsradiologie

Neuro-, hoofd-halsradiologie

Duur
12 maanden
Wat gaat de aios leren?

In deze differentiatie raakt u uitgebreid bekend met alle facetten van de neuroradiologie en hoofdhalsradiologie.

U verricht onder andere conventioneel buckywerk, echografieën, CT en MRI hersenen, wervelkolom, hals, mastoid, sinus, CTA’s en alle ander neuro en hoofdhals gerelateerde beeldvormende onderzoeken.

Het Rijnstate ziekenhuis is een van de hofleveranciers geweest voor de bekende Mr Clean Trial voor intra-arteriële trombectomieën en is een regionaal verwijscentrum voor acute stroke. Daarnaast beschikt het Rijnstate ziekenhuis als een van de weinige perifere klinieken in Nederland over een hoofdhals oncologie praktijk waarvoor complexe beeldvorming en operaties worden verricht en is er een wekelijkse oncologie bespreking met het Radboud UMC. Een bijzondere specialisatie op de afdeling radiologie betreft de alcohol ablatie en RFA behandeling van schildkliercysten en noduli.

Met een dagelijks aanbod van veel voorkomende pathologie uit de huisartsen praktijk, meer complexe neuroradiologische vraagstellingen en in het bijzonder de hoofdhalsoncologische beeldvorming raakt u volledig vertrouwd met het hele spectrum aan pathologie. Daarnaast zult u ervaring opdoen met hals puncties, CT-geleide biopsieën en betrokken raken bij de klinische besprekingen met neurologen, KNO- artsen en kaakchirurgen.

De vakgroep Radiologie en Nucleaire Geneeskunde Rijnstate is al sinds 2010 gefuseerd, wat heeft geleid tot uitwisseling van kennis binnen de orgaangebieden al voor de landelijke fusie van de opleidingen Radiologie en Nucleaire geneeskunde (CORONA) een feit was. Integratie van alle beschikbare beeldvorming is hierbij een nadrukkelijk leerdoel.

Rijnstate Ziekenhuis

Het Rijnstate Ziekenhuis is onderdeel van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) en bestaat uit de locaties in Arnhem Noord, Zevenaar en Elst (Gld.) Binnen de vakgroep Radiologie en Nucleaire Geneeskunde van het Rijnstate werken 20 radiologen (waaronder een nucleair radioloog), 3 nucleair geneeskundigen, afwisselend fellows op de diverse differentiatie onderdelen en 5 PA's (i.o.). Hierdoor is er een optimale leeromgeving waarbij kennis voordurend wordt uitgewisseld. De afdeling is uitgerust met state of the art apparatuur, waaronder een 256-rings dual energy CT, hybride OK, PET-CT’s en SPECT-CT gammacamera’s, 1.5 T MRI’s en een 3 Tesla MRI.

Samenwerkende instellingen
Radboudumc
Alle opleidingsonderdelen in deze instelling